İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

10 Aylık Bebek Ne Yapabilir?

10 Aylık Bebek Ne Yapabilir?
+ - 0


Bebeğiniz bir şeye tutunarak ayakta durabilir. Bir sandalyede durabilir, sıraya girebilir ve yürüyebilir, saniyeler içinde ayağa kalkabilir. Bazı 10 aylık bebekler bu aşamayı biraz atlatabilir ve birkaç adım yani yürümeyi başarır. Bebeğiniz bu hareketleri yaparken nesneleri alıp kendisine doğru çekebileceğinden, evde güvenlik önlemlerini artırmak iyi bir fikirdir. 10 aylık bir bebek yatarak oturmaktan sonra ayağa kalkıp ayağa kalkabilir. Parmaklarını pense gibi kullanabilir ve başparmağı dahil tüm parmaklarıyla nesneleri kolaylıkla kaldırabilir.

10 Aylık Bebek Dil Gelişimi

10 aylık bir bebeğin dil ve konuşma gelişimi sırasında ağlamadan istekte bulunma ve işaret ederek ifade etme gibi yetenekler eklenmiştir. Ayrıca bebek basit kelimelerin anlamlarını bilir ve benzer seslerle tekrar etmeye çalışır. Konuşmasını geliştirmek için nesnelere dokunup isimlerini söyleyebilirsiniz. “Masa, kedi, kaşık” gibi… Dolap ve çekmeceleri birleştirmeyi sever. Mama sandalyesinde otururken sunulan yiyecekler de dahil olmak üzere topladığı eşyaları yere atabilir!
“Bebek ne zaman yürüyor? Bebek ne zaman alkışlıyor? Anne babalar bu aylarda sıklıkla bu soruları soruyorlar. 10 ayda bebeğiniz alkışlayabilir, el sallayabilir ve öpebilir. Hala yapmıyorsa endişelenme. Bir örnek verebilir ve tekrarlayabilirsiniz. Mutlaka öğrenecektir.


10 aylık oyuncaklar mevcut olduğunda, çocuğun gelişen parmaklarıyla kullanılabilecek düğmeli veya parçalı oyuncaklar ile bloklar, halkalar, softbollar, oyun kitapları Resimli, vurmalı oyuncaklarla bebeğiniz eğitici oyuncaklarla oynayacaktır. ve artan enerjilerini eğlenceli bir şekilde kullanırlar. Akışlı ve alkışlı müzikli parmak oyunlarını ve “oyuncağı saklambaç bul” gibi oyunları sever.

10 Aylık Bebeğe Doktor Kontrolünde Ne Yapılır?


10 aylık bebeğin kilosu ve boyu nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Bebek ilk 6 ayını tamamladıktan sonra çocuk 1 yaşına gelene kadar her ay sağlık kontrolleri devam eder. on. Doktorunuz, doktor kontrolünde aylık olarak fiziksel büyümenizi takip eder.

Her bebek, mizacını, kalıtımını ve içinde yaşadığı çevrenin özelliklerini yansıtan sosyal ve duygusal yönden farklı gelişir. Fiziksel büyüme, fiziksel gelişimden farklıdır. Fiziksel gelişim, bir bebeğin vücudu üzerinde kontrol kazanarak belirli beceriler kazanmasıdır. Fiziksel büyüme, boy ve kilo artışı anlamına gelir.


10 Aylık Bir Bebeğin Ortalama Boy Ve Kilosu Nedir?


10 aylık çocukların kilo ve boylarında bir önceki aya göre çok fazla değişiklik olmadı. Çünkü bebek ikinci yarıyılda ilk altı aya göre biraz daha yavaştır. “Normalde” gelişen bir bebek, haftada 100 ila 150 gram arasında kilo alacaktır. Tam zamanında doğan 10 aylık bir kız çocuğu ortalama 9.000 gram ağırlığında ve bir erkek bebek ortalama 9.750 gram ağırlığındaydı. 10 aylık bir kızın ortalama boyu 71 cm, 10 aylık bir erkek çocuğunun ortalama boyu 72 cm’dir.


10 Aylık Bebeğin Uyku Düzeni Nasıldır?


10 aylık bebekler gündüz uykusunu 2’ye indiriyor. Buna karşılık emekleyen, ayakta duran, ayağa kalkan ve hareket eden çocuklar daha yorgun olur. Bu nedenle akşam erken yatmak isteyebilir. Görünüşe göre hiperaktif bebeğinizin hala uykuya ihtiyacı yok çünkü aşırı yorgunluk adrenaline benzer bir hormon olan kortizol salgılıyor. Öte yandan “Bebeğim hiperaktif” diyorsanız akşam erken saatlerde hafif aktiviteler yapmak daha faydalı olacaktır. Çocuğunuzun gündüz uykululuğunu azaltabilmesi ve verimli bir gece uykusu çekebilmesi için yatmadan önce bir rutini benimsemek hala önemlidir.


10 aylık bebekler günde ortalama 12 saat uyurlar. 10 aylık bebekler bir önceki aya göre gündüz şekerleme sayısını 2 şekerlemeye indirir. Biri sabah uykusu, diğeri öğle yemeğinden sonra ikindi uykusu. Gündüz uyku süresi yaklaşık 12 saattir. Bebeğiniz ayrıca gündüz uykululuğunu ikiye indirmek için bir geçiş döneminden geçebilir. Bu nedenle, günlük aktivitelerdeki aşırı değişiklikler bu geçişi daha da karmaşık hale getirebilir. Gece uyku süresi 1012 saat arasında değişmektedir. Gündüz uyku hali azaldıkça, yatma vakti akşam 12 gibi erken bir tarihte ertelenebilir.


10 Aylık Bebeği Emzirmek Nasıldır?


“10 aylık bebek ne yiyebilir?” Sorulduğunda, geçtiğimiz ay kademeli olarak başlayan bakliyatların yanı sıra kıyma, tavuk ve balık gibi etler de günlük listeye eklenmeye devam ediyor.
 Üstün tutuşu sayesinde haşlanmış sebze gibi ısırıp kendi başına yiyebilir. Bebeğinize henüz ağzına götürüp beslemeye hazır olmasa bile yumuşak uçlu bir kaşık verebilirsiniz. Bebeğiniz yemeğin şeklini, dokusunu ve tadını keşfettikçe onu beslemeye devam edebilirsiniz.

Bu aşamanın yeni yiyecekleri tanıtma konusunda yaygara yapmaktan ziyade hala bir geçiş olduğunu bilmek önemlidir. Bu dönemde sağlıklı beslenme alışkanlıkları oluşmaya başlayacağından, çocukların ihtiyaç duydukları besinleri almasını sağlamak için ekran karşısında yemek yeme, düşünme gibi davranışlardan kaçınılmalıdır. Sizden başka bebeğinizle ilgilenen birileri varsa, bu konuya daha fazla uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Emziriyorsanız, anne sütünün hala 10 aylık bir bebeğin diyetinin önemli bir parçası olduğu söylenmelidir. Bazı deniz ürünleri, bal ve çilek gibi alerjen yiyecekler çocuklara en az 1 yaşına kadar verilmemelidir. Fetüsün gelişimine uygun bir beslenme düzeni için doktorunuza danışmalısınız.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?