İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Eski Sevgili Nasıl Unutulur?

Eski Sevgili Nasıl Unutulur?
+ - 0

Büyük umutlarla başlanan bazı ilişkiler insanı hiç beklemediği noktalara getirir. Bu noktada ilişkiden vazgeçmek de ilişkiyi sürdürmek de insan için büyük bir yük haline gelir. Ne yapacağını bilemez, yolun nereye gideceği konusunda bir fikri olmaz ve kaybetmekten de aşk için savaşmaktan da korkar hale gelir insan.

Bu noktada pek çok kişi eski sevgili nasıl unutulur? Sorusunun cevabını arar. Bu soru her zaman kişinin kendi kalbinde cevaplansa da  bazen eski sevgiliyi unutmak için bazı yollar kullanılabilir. Bu yollardan hangisi kişi için iyi gelecekse seçilmeli ve gerçekten iyi gelecek olan yol tercih edilmelidir.  Hazır hissediyorsanız yazımızın detaylarından eski sevgiliyi unutma yolları hakkında bilgi edinebilir ve bu bilgileri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Duygularınızdan Kaçmayın

İlişkilerin bitiminde kadın erkek fark etmeksizin pek çok kişi duygularında kaçar. Bir ilişkiye başlamak her ne kadar normalse bir ilişkinin sonlandırılması da o kadar normal bir durumdur. Bu nedenle eski sevgiliyi unutmak için uygulanabilecek olan ilk yol duygulardan kaçmamaktır. İlişki bittiğinde bir insanı kaybetmiş sayarız çoğu zaman.

Her insanın kaybında olduğu gibi uzun zaman geçirilmiş ve birlikte güzel anlara şahit olunmuş bir insan da herkes için büyük bir kayıptır. Bu nedenle kötü hissetmek, ağlamak, üzgün olmak ve dengesiz ruh haline sahip olmak ilişkilerin bitiminde oldukça normaldir. Kişi bu noktada duygularını kontrol altına almak için uğraşmamalı ve duygularını yaşamasına izin vererek yoluna devam etmelidir. Ağlamak istiyorsa ağlamalı, gülmek istiyorsa gülmelidir. Aksi halde yaşanmasına izin verilmeyen duygular kişiyi derinden sarsacak ve bir müddet sonra daha üzgün olmasına neden olacaktır.

Bir Başkasını Kullanmayın

İlişkilerin sonlanmasının ardından yapılan en büyük hatalardan biri de birini unutmaya çalışırken bir başkasını kullanmaktır. İlişkiler bitebilir, kötü ya da iyi ayrılıklar yaşanabilir. Ancak eski sevgiliyi unutmak için yapılacaklar arasında bir başkasının duygularıyla oynamak olmamalıdır. Böyle bir durumda kişi hem kendi kişiliğine, karakterine zarar verir hem de karşısındaki kişinin duygularıyla oynar. Bu durum oldukça sağlıksız olmasının yanı sıra bir başkasında eski sevgiliyi aramaya da neden olacaktır. Bu nedenle eski sevgiliyi unutmak için bir başkası kullanılmamalı ve kişi kendiyle mutlu olmaya çalışmalıdır. Bir süre içe dönüş yaşamak ve mutlu olacak aktivitelerle uğraşmak kişinin kendini iyi hissetmesi ve doğru kararlar verebilmesini sağlayacaktır.

Daha Çok Çalışın

Eski sevgiliyi unutmak için yapılacaklar arasında bulunan bir diğer yol da daha çok çalışmaktır. Bir ilişki bittikten sonra kişinin kendini depresyona sokması ve hiçbir şeyle ilgilenmemesi son derece yanlış bir tutumdur.  Mevcut bir iş varsa bu işe yoğunlaşılmalı ve daha fazla çalışarak zihin yoğun tutulmalıdır. Aksi bir durumda daha az çalışmak kişinin aklının boş kalmasına ve biten ilişki üzerine düşünmesine neden olacaktır.

Yeni Bir Hobi Edinin

İlişki sonrasında kişiyi derinden etkileyen bir diğer durum da herhangi bir hobiye sahip olunmamasıdır.  Eğer ayrılık sonrasında bir hobi edinilirse bu süreç daha kolay atlatılabilir. Aksi bir durumda yeni bir hobi edinmemek kişinin sorun yaşamasına, mutsuz hissetmesine ve boşundalık hissine kapılmasına neden olacaktır.  

Seramik kursu, resim kursu, spor ya da piyano kursu gibi çeşitli aktivitelere katılarak yeni  hobiler edinilebilir. Bu şekilde yeni bir hobi edinmek kişiye iyi geleceği gibi eski sevgiliyi unutmaya da yardımcı olacaktır.  Eski sevgiliyi unutmaya iyi gelecek yollar kullanılarak  eski sevgili unutulabilir. Ancak bir süre kişinin kendine zaman ayırması ve duygularını yaşamaya fırsat vermesi önemlidir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?