İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Bebek Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Bebek Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?
+ - 0

Ultrason taramaları, hamilelik sırasında bebek cinsiyeti belirlemek için en yaygın kullanılan yöntemdir. Kadın ve erkek arasındaki cinsiyet ayrımı ortadan kalktı ama bu farkın ultrasonda görülebilmesi için belli bir boyuta ulaşması gerekiyor. Bu ayrım yaklaşık 12-13 haftada yapılabilir ancak 16 hafta sonra görüntüde daha net bir ayrım yapılabilir. Nadir durumlarda, bebeğin pozisyonuna bağlı olarak cinsiyetçilik yanlış olabilir. Doktorların aylık aralıklarla iki ultrason taraması ile aynı cinsiyeti tanımlaması hata payını en aza indirir.

Bebeğin cinsiyeti, amniyosentez, amniyotik sıvının rahimden alınması, koryon villus örneklemesi gibi yöntemlerle hamileliğin erken döneminde güvenilir bir şekilde belirlenebilir. Bu yöntemlerle bebeğin kromozom taraması yapılır ve bebeğin cinsiyeti kız mı erkek mi olduğunu belirler.

Bebek Cinsiyeti Ne Zaman Oluşmaya Başlar?

Bir yumurta sperm ile döllendiğinde bebeğin cinsiyeti genetik olarak belirlenir. Erkek ve kadın cinsel organları aynı yapıdan gelirler, bu nedenle ilk 7 haftaya kadar gelişir ve aynı görünürler. 9-10 hafta civarında, erkek ve kız çocukları, farklı hormonlar ve reseptörler nedeniyle genetik yapılarına göre farklı gelişirler. PGD ​​adı verilen genetik bir yöntem dışında bebeğin cinsiyetini belirlemenin bir yolu yoktur. Hamilelik, erkek germ hücrelerinin (sperm) dişi yumurtalara bağlanması sonucu oluşur. Dişi yumurta hücreleri sadece X kromozomu içerir ve dişilerde Y kromozomu bulunmaz.

Bebek Cinsiyeti Nasıl Belli Olur?

Ultrason taramalarının yanı sıra gebelikte amniyosentez yapılır ve rahimden amniyosentez, koryon villus ve perkütan göbek kordonu gibi yöntemlerle bebeğin kromozomları incelenerek nihai sonuç belirlenir. Bu testler, kadınların veya erkeklerin kromozomal yapısını gözlemler. Ancak bu testler, cinsellikle ilgili bozuklukların tespiti dışında, yalnızca cinsel öğrenme amacıyla kullanılmaktadır. Cinsiyet belirleme testi de oluşturulmuştur ve 10 hafta sonra annenin idrarı kullanılarak evde yapılabilir. Bu testler %80 oranında doğru cinsiyeti belirleme şansına sahipken, aynı zamanda etik sorunlar da doğurmaktadır. İstenmeyen cinsiyette çocuğu olan çiftler, gebeliklerini erken sonlandırarak gebeliklerini sonlandırabilirler. Dünyada doğan bebekler, doğanın mükemmel dengesini korumak için cinsiyetin yaklaşık yarısı kadardır.

Ultrason Haricinde Bebek Cinsiyeti Nasıl Belirlenir?

Hamilelik öncesi bebeğin cinsiyetini öğrenme isteği geçmişten günümüze insanların ilgisini çeken bir konudur. İnsanın bu cinsiyeti belirleme arzusu, doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmamış, insanlarda ortak olan birçok teknik ve yöntemin ortaya çıkmasına neden olmuştur. En popüler bilimsel olmayan yöntemler şunlardır: Biyolojik takvim ve Çin takvimi yöntemi. Biyolojik takvim yöntemi, kadın ve erkeklerin kız ve erkek çocuklar için hamilelik dönemleri olduğunu kabul eder ve bu süreler anne ve babanın doğum günleri esas alınarak hesaplanır. Çin takviminde, bir kadının cinsiyetini hamilelik ayına ve yaşına göre tahmin eden bir program vardır.

Selnas Yöntemi Babychoice Yöntemi Nedir?

İsviçre laboratuvarında geliştirilen ve 1997 yılından beri kullanılan yöntemin temeli. Bu, annenin biyolojik saatine göre yumurta yüzeyinin elektriksel çekiminde meydana gelen, X kromozomunun (kız) bir defada döllenmesini ve Y kromozomunun döllenmesini kabul eden bir değişikliktir. Kromozom (erkek) başka bir zamanda. Çiftin kanı ve bazı bilgiler bir İsviçre laboratuvarına gönderilir, elde edilen bilgiler cinsiyet dönemini belirleyen bir takvim oluşturmak için kullanılır ve çiftin bu belirtilen sürelerde cinsel ilişkiye girmesi gerekir. Sahibim. Bu sayede ne anne ne baba ne yumurta hücreleri ne de sperm hücreleri rahatsız edilmez, ayrıştırılmaz. Başarı şansının yüzde 90 olduğu söyleniyor.

Shettlesmetodu Nedir?

Bu yöntem basittir ve ancak yumurtlama tarihi hesaplanarak uygulanabilir. Erkek bebek için gerekli olan Y kromozomuna sahip spermlerin, kız bebek için gerekli olan X kromozomuna sahip spermlerden daha hızlı yaşaması ilkesine dayanır. Bu nedenle, yumurtlama gününden sonra cinsel ilişki gerçekleşirse, hızlı Y kromozomlu sperm ve erkeklerle cinsiyete göre döllenme olasılığı artar. Öte yandan, yumurtlamadan iki gün önce cinsel ilişkiye girerseniz, bozulabilir Y kromozomlu sperm ölecek ve uzun ömürlü X kromozomlu spermle döllenme olasılığınız daha yüksek olacak ve bir kızı hamile bırakma şansınızı artıracaktır.

Microsoft ve Ericsson Yöntemleri Nelerdir?

Her iki yöntem de hamileliği tespit etmek için aşı (IUI) kullanımını gerektirir. Aşılama için hazırlanan spermler X ve Y ile sperm olarak ayrılır kromozomlar ve yumurtlama gününde, ilgilenilen cinsiyet kromozomuna sahip sperm uterusa salınır. Başarı şansının %7080 kadar yüksek olduğu bildirilmektedir. PGD’nin preimplantasyon genetik testi, gebelik oluşmadan önce cinsiyeti %100 doğrulukla belirleyen en gelişmiş tanı testidir. Bu yöntemde tüp bebek yöntemiyle elde edilen döllenmiş embriyolardan henüz rahim içine yerleştirilmemiş hücreler toplanır ve cinsiyetin belirlenmesi için kromozomal yapı incelenir.

Embriyo istenilen cinsiyette ise anne rahmine yerleştirilerek gebelik sağlanır. Ülkemizde ve birçok ülkede cinsiyet belirlemek için kullanılması yasaktır. Sadece genetik geçişli hastalıkların taranması ve rahme transfer edilmeden önce sağlıklı embriyoların seçilmesi için kullanılır.

Erkeğin Spermi Kaliteliyse Bebek Kız Olur Mu?

Shettles yöntemi lehindeki bu fikir, kızların oluşumuna yol açan X kromozomlu spermlerin, Y kromozomlu (erkek bebek) spermlerden daha dayanıklı ve canlı olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Yumurtlama öncesi ilişkilerde, yumurtlama gününe kadar hayatta kalan X kromozomlu sperm sayesinde cinsiyetin kız olma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle kamuoyunda yüksek kaliteli (kalıcı) sperm ile kadının cinsiyeti arasında bir bağlantı olduğuna inanılmaktadır.

Bebek Cinsiyetini Yiyecekler Belirler Mi?

Bir bebeğin cinsiyetini yiyeceğe göre belirlemek için kanıtlanmış bilimsel bir temel yoktur. Hamile bir anne hamilelikten en az 6 hafta önce et, balık, sebze, çikolata ve tuz gibi potasyum ve sodyumdan zengin bir diyetle beslenirse bir erkek çocuk doğabilir. Bazı genetikçiler, süt, peynir, tuzsuz yer fıstığı, fasulye ve brokoli gibi kalsiyum ve magnezyumdan zengin besinlerle beslenmenin, bir kızın doğma şansını artırdığını iddia ediyor. Ancak diyet ve cinsiyet arasındaki ilişki hakkında güvenilir bir bilgi bulunmamaktadır.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?