İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Lenfoma Hastalığı Gerçekleri

Lenfoma Hastalığı Gerçekleri
+ - 0

Lenfoma hastalığı lenflerde bulunan bir kanserin türüdür. Kanser vakaları yaşam koşullarından hızla artış göstermesiyle, lenfoma hastalığı gerçekleri herkesin merak konusu haline geldi.

Tüm kanser türlerinde olduğu gibi lenfoma hastalığı gerçekleri konusunda en yaygın bilgi çok hızlı yayılmasıdır. Lenfoma kanser türü damar ağlarının içerisinde gerçekleşir ve damarlar aracılığıyla hızla yayılabilir. Lenflerin vücuttaki görevi mikrop ve bakterilerin yayılması önlemek olduğundan lenfoma kanseri olan insanlarda lenfler bu görevlerini yerine getiremeyebilir. Halk arasında lenfoma, lenf kanseri olarak da bilinir.

Geceleri Ateşiniz Yükseliyorsa Aman Dikkat!

Sadece ülkemizde değil tüm dünya genelinden kanser türleri oldukça yaygın hale gelmiş durumda. Değişen iklim, yapısı değişen besinler ve özellikle hızlı tüketilen gıdaların evlerimize girmesi ile vücudumuzdaki dengelerde olması gerekenden uzak haldedir. Kanserden korunmak için mutlaka doğal yaşama yönelmeli ve katkısız doğal ürünleri tüketmek gereklidir. Lenf kanseri için henüz başlangıç döneminde bu hastalığı fark edebilmeniz için birkaç önemli belirti vardır. Her hastalık ve tedavisinde önem taşıyan erken teşhis, yine lenfomada da büyük önem arz eder.

Lenfoma kanser türünün en önemli özelliği gece yatarken veya uyku sırasında yüksek ateş ve terleme ile uyanır olmanız olabilir. Çünkü lenf bezlerinin vücuttaki görevi vücuda giren zararlı etkenler ile savaşmaktır. Onların sizin vücuduna zarar vermesini engelleyerek vücut bütünlüğünü ve sağlığını koruyan bu yapılar zarar gördüğü zaman elbette vücut hastalanmaya başlar. Vücuda giren zararlı bakteriler nedeniyle de yüksek ateş en önemli semptom olur.

Ateş ve terleme dışında bir diğer belirti ise vücudun farklı bölgelerindeki şişliktir. Görevini yerine getiremeyen lenf bezleri şişmeye başlar. Şişmeyi takip eden dayanılmaz ağrılar ve özellikle şişen bölgedeki vücut sıcaklığının yükselmesi yine hastalığı fark edebileceğiniz bir diğer lenfoma belirtisi olabilir.

Lenfoma Hastalığı İkiye Ayrılıyor

Lenf kanserini anlayabilmek için ilk olarak lenf bezlerinin yapısını anlamak gerekiyor. Bir damar yapısı olan lenfler görevlerini kan aracılığıyla yapıyor. Vücudumuzun hemen hemen her yerinde bulunan lenf sistemimizi oluşturan Hodgkin yapısı mevcut. Kanserin bu yapı nedeniyle oluşması durumunda Hodgkin kanser türü ortaya çıkıyor. Eğer kanser türü Hodgkin kaynaklı değilse Hodgkin dışı olarak isimlendirilebiliyor.

Bu kanser türleri belirtileri arasında da sizin hemen anlayabileceğiniz bir belirti mevcut değil. Bu nedenle herhangi bir şekilde belirtiler ile karşılaştığınız takdirde demen uzman bir hekime, ardından hematolog kontrolüne başvurmanız gerekebilir.

Lenf Kanseri Sonuçları Hekimleri Gururlandırıyor

Hematologların Lenfoma ile ilgili yaptığı açıklamalarda diğer kanser türlerine göre çok daha kolay atlatıldığı anlaşılıyor. Elbette lenfoma hastalığı gerçekleri bize erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Erken teşhis edilen kanserlerin tamamında olduğu gibi Lenf kanserinde de hastalık kolayca tedavi edilebiliyor. Hekimlerimizin yaptığı tedaviler sayesinde Lenf kanserini atlatan bir kişi hayatının geri kalanına sağlık bir şekilde devam edebiliyor ve uzun bir ömre sahip olabiliyor. Yani eğer bu hastalık ile mücadele ediyorsanız mutlaka hekiminizin tavsiyelerini uygulamalısınız. Sakin olmak da bu noktada yapabileceğiniz en etkili tedavi yöntemi olacaktır. Hekimlerin sonuçlardan en çok memnun kaldığı hastalık olan Lenfoma tedavisi ile siz de bu hastalığı hiç yaşamamış gibi hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz.

Bu hastalıktan korunmak için doğal yaşama yönelebilir, stresten uzak bir hayat tercih edebilirsiniz. Hastalığın en teşhis edilebilmesi için ise mutlaka senede 1 kez ya da 6 ayda bir kez tüm vücudunuzun ve değerlerinizin kontrol edildiği tam kapsamlı bir check up yaptırarak kötü sonuçların önüne geçebilirsiniz.

Ateşten Sonra En Önemli Belirti Şişlik

Mikrop ve bakterilere karşı savunmasız kalmanıza  neden olan Lenf kanserine yakalandıysanız yapmanız gereken en önemli şey bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye çalışmanız olacaktır. Çünkü zaten bu hastalık sürecinde bağışıklık sisteminiz zarar görmüş olacak. Siz doktorunuzun önerdiği ek takviyeleri kullanarak bu tür sorunlardan uzak kalıp bağışıklık sistemini rahatlıkla güçlendirebilirsiniz.

Lenf sistemi bütün vücudunuzu saran bir damar ağından oluşuyor. Bu nedenle en önemli belirtilerden bir diğeri de vücudunuzdaki herhangi bir yerde bulunan şişlikler oluyor. Hastalıklara ve bakterilere karşı koyamayan lenf bezleri şişerek reaksiyon gösteriyor. Lenf bezlerinin büyümesi farklı nedenlerden de olabileceği gibi Lenf kanseri nedeniyle de hayatımıza girmiş olabiliyor.

Erkenden Doktora Başvurun

Lenf bezlerinde şişlik gördüğünüz takdirde hemen doktorunuza başvurun. Çünkü bunun bir Lenf kanseri olma ihtimali çok yüksek. “Erken teşhis hayat kurtarır.” Bu konuda hekimlerin de en çok kullandığı cümle. Belki bir klişe haline geldiği için artık dikkatimizi çekmiyor olabilir. Fakat hematologlar her daim bu durumun altını çiziyor. Lenfoma hastalığı gerçekleri arasında belki de en önemlisi bu.

Herhangi bir belirti yaşayıp, doktorunuza başvurursanız ve kanser hastası olduğunuz fark edilirse, sadece Lenf kanserinde değil tüm kanser türlerinde, hastalıktan kurtulma ihtimaliniz yüzde 80 daha fazla olarak görülüyor.

Ağrınız Olmasa Bile Belirti Olabilir

Yaşadığınız belirtiler arasında ağrı olmayabilir. Fakat bu sizi yanıltmasın. Lenfoma hastalığının en önemli belirtileri arasında sık sık ateşlenme, fazla terleme ve şişlik var. Bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız ağrınız olmasa bile doktora giderek kontrol altına almak çok önemli.

Şişliklerinize Dikkat Edin

Vücudunuzdaki şişlikler fındık boyutunda olabileceği gibi daha büyük boyutlarda da olabilir. Küçük olduğu için şişliklerinizi önemsememek çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?