İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Rahatlatan Yin Yoga Pozları

Rahatlatan Yin Yoga Pozları
+ - 0

Meditasyon ya da pilates yapmak hepimizi oldukça rahatlatır. Tüm stresimizden bizi arındırır ve zihnimizi daha berraklaştırır. Ayrıca bedeni de rahatlatan yin yoga sayesinde kasılan tüm kaslarınızı çok rahat açabilirsiniz. Eğer huzurlu ve ağrısız bir akşam geçirmek isterseniz yin yoga hareketlerini deneyerek gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Rahatlatan yin yoga pozları birçok şekilde hem bedenimize hem ruhumuza fayda sağlıyor.

Rahatlatıcı Özelliği ile Öne Çıkan Yin Yoga Nedir?

Yin yogaya başlayacak herkesin ilk olarak ying yoga nedir bilmesi gerekiyor. Yin yoga, insan vücudunu ve ruhunu rahatlatmayı temel almış yoga çeşitlerinden biridir. Genel olarak nefes farkındalığını arttırmak için de kullanılan yin yoga rahatlatıcı pozlarda uzun süre kalmamızı sağlayarak bedeni esnetir.

Bedenini yeni tanımaya başlayanlar için müthiş bir yoga pozudur. Stresi, kaygı bozukluğunu ve depresyonu azaltması sayesinde psikologların genellikle hastalarına yapmalarını önerdiği yoga türlerinden biridir.

Yin Yoga Pozlarının Faydaları Nelerdir?

Yin yoga pozları hem ruhumuzu hem de bedenimizi rahatlatıyor. Gün içerisinde odaklanmamızı kolaylaştırmakla kalmıyor, daha fazla fayda sağlıyor. Bedenimizdeki negatif enerjiyi atarak güne pozitif devam etmemizi sağlıyor. Ayrıca eklemlerimizi güçlendirerek duruşumuzu ve hareket kabiliyetimizi daha da sağlıklı kılıyor.

Stres seviyesini azaltarak çok fazla ciddi hastalığı engellediği gibi insan hayatındaki genel stres durumu ile kolayca baş etmeyi sağlar. Meditasyonun pratiği olarak da sayılmaktadır. Vücudun esnekliğini arttırdığı da kanıtlanmıştır. Uzun ve ciddi yapımlarda vücudu sıkılaştırdığı ve metabolizmanın hızlanmasını sağladığı da bir gerçektir. Eğer sağlıklı bir yaşama ilk adımınızı atacaksanız rahatlatan yin yoga pozları sizin işinize çok yarayacaktır.

Dizler Açık Halde Çocuk Pozu Nasıl Yapılır?

Bu duruş kalçanızı, uyluklarınızı ve sırtınızı esnetmeyi sağlar. Aynı zamanda dikkatinizi iç kısma doğru yoğunlaştırmada birebirdir. Elleriniz ve dizleriniz üzerinde köpek pozisyonunda durun. Ayaklarınızı birbirine doğru değdirip dizlerinizi omuz genişliğinde açmalısınız. Kalçalarınızı dikleştirin ve gövdenizi zemin boyunca uzatın. Ellerinizi kafanızın ilerisine doğru uzatın. Derin bir nefes ile pozisyona başlayın. Nefesinizi olabildiğince kontrollü bir şekilde alıp vermeye devam edin. Bu esnek ve rahatlatıcı yogadaki çocuk pozisyonu içerisinde 5 dakika bekleyin. 5 dakika sonunda rahatça oturan halinize geri dönerek yapacağınız yeni pozisyona geçiş yapın.                                                                

Yin Yogadaki Güvercin Pozu Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Her yogada olduğu gibi yin yogada da yapıldığı takdirde belli rahatsızlıklar çıkabilir. Bunun için yoganızı acele etmeden tek tek yapmalısınız. Özellikle kalça esnekliğini ve hareketliliğini arttıran bu poz ile sindirim sisteminizi düzenleyebilir ve belinizdeki ağrıya veda edebilirsiniz.

Tekrardan dizleriniz ve ellerinizin üzerine durarak köpek pozisyonuna geçin. Sol dizinizi sol el bileğinize getirin ve kaval kemiğinizi yavaş bir şekilde matın üzerine getirin. Sol ayağınızı sağ elinize yakınlaşacak şekilde tutmalısınız. Kalçanızı yukarda tutmaya dikkat ederek sağ ayağınızı parmak uçlarına getirin. Kalçalarınız rahat pozisyonu bulana kadar ideal pozunuzu bulmaya çalışın. İdeal pozu bulduğunuzu düşündüğünüz durumda ise 5 dakika kalın. Bu 5 dakikalık duruşunuzda nefesinizi düzenlemeye çalışmalısınız. Doğru şekilde nefes alıp vermek çok önemlidir.

Yin Yogada Yapılan Destekli Balık Duruşu

Yogadaki pozisyonların isimleri ne kadar değişik olsa da çok fazla rahatlatıcı özelliğe sahiptirler. Özellikle yin yoganın en rahatlatıcı pozisyonu olarak bilinen destekli balık duruşu sizi de çok rahatlatacaktır. Bu pozisyonu yapmak genel olarak vücuttaki esnekliği arttırır. Esnekliği artan vücudunuzun bel ve sırt ağrısına çok iyi geldiği söylenir.

Ayrıca bir inanışa göre duygu çakrasını aktif kıldığına inanılır. Bu pozisyonu yapabilmek için bacaklarınızı uzatarak oturmalısınız. Dirseklerinizi göğüs hizasında tutarak kendinizi destekleyecek şekilde mata yerleşin. Omurganızdan başlayarak sırtınızı bükün. Omurganıza destek vermek için kürek kemiğinin altındaki boşluğu dolduracak kadar minder ve yastık yerleştirebilirsiniz.

Hafifçe geriye doğru sırtınızı yaslayıp başınızı nötr bir pozisyona getirin. Bu pozisyonda da 5 dakika bekleyin. Bu pozisyon özellikle masa başında çalışan kişiler için gerçekten yararlı bir duruştur. Hem boynu esnetir hem de sırttaki tutulma gibi sorunları çözümler. Doğru şekilde durmanızı sağlayarak gün içinde çok sık oturanların kurtarıcısı olabilir. Bu pozisyon onların beli için ekstra bir rahatlatıcı olacak ve favori pozisyonu haline gelecektir.

Bacaklar Yukarı Pozu ile Yin Yogada Rahatlık Sağlayın

Bu pozisyon siz hissetmeseniz de özellikle kan dolaşımınız için çok rahatlatıcı olacaktır. Esneme hareketlerini daha rahat bir pozisyonda yapabilmek için kalçanızın altına bir yastık ya da bir battaniye koyabilirsiniz bu daha rahat ve uzun sürelerde yoga yapmanızı sağlayacaktır. Bacaklar yukarı pozisyonunda tavsiye edilen oturuş şekline göre sağ tarafınızın bir duvara yakın olması daha iyi olabilir.

Kalçalarınızı duvara yakın ve yukarı şekilde konumlandırırsanız daha konforlu ve rahat bir pozisyonda yoga yapabilirsiniz. Bu duruş vücudunuzdaki kasları güçlendirerek daha dayanıklı olmanızı sağlarken bir yandan da rahatlamanızı sağlayacaktır. Bacaklar yukarı pozisyonu için önerilen diğer bir adım ise kollarınızı başınızın üst kısmına ya da vücudunuzun yanına koymanız. Bu şekilde daha doğru bir pozisyon elde etmiş olursunuz. Buna alternatif olarak ellerinizi göğsünüze, kalbinize veya uyluklarınıza yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde 15 dakika kadar kalarak bacaklar yukarı pozisyonunu tamamlamış olursunuz.

Yin Yoga Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hareketleri çok hızlı yapmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde eliniz ayağınıza dolanacak ve sakatlanmanıza yol açacaktır. Ayrıca vücudunuzda çok şiddetli bir ağrı olursa o hareketi yanlış yapıyor olabilirsiniz. Bu yüzden doğruluğundan emin olmadığınız pozisyondan çıkarak tekrar deneyin. Acınız sürmeye devam ederse o pozisyonu atlayabilirsiniz. Eğer ilk defa yapacaksanız sakatlanma ihtimalini düşürmek için yanınızda bilen birini tutabilirsiniz. Böylece o kişi sizi destekleyecek ve hareketlerinizi yanlış yapmanızı önleyecektir. 

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?