İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Ramazanda Nasıl Kilo Alınmaz?

Ramazanda Nasıl Kilo Alınmaz?
+ - 0

En fazla enerji dengesini sağlamak için günler. İlk kural, ilk kuralın sağlıklı beslenme konusunda beslenmeye ve uzman olduğunun, gecenin en tatlı uykusu, birçok insanın zor olsa bile, enerji dengesinin birçok insan için zor olmasını sağlamak zordur. Ramazanda dengeli beslenme oldukça önemlidir.  

Yeterli Su Tüketin

Uzun süre uzatırken, vücut susuz kaldığında vücut da arttı. Bunu Iltarla Sahur arasında 1012 bardak su tüketmesiyle nasıl önlenir. 30 ml ağırlıkta gerekli su kapasitesini hesaplayabilir. Örneğin, 60 kiloluk bir kişi için bin 800 mililitre su bulunmaktadır.

İftardan Sonra Yürüyüş Yapın

İftar öğünlerinden hemen sonra, televizyon veya bilgisayarların aksine veya rahatlatıcı; Biraz hareket etmek için kısa yürüyüşler sindirmeye yardımcı olacaktır.

Aşırı Yağlı Yiyeceklerden Uzak Durun

Aşırı yağlı, tuzlu ve ağır öğünler ve unlu yiyecekler gün içinde susuzluğu ve açlığı artıracağından bu yiyeceklerden kaçının.

Çok Tatlı Tüketmeyin

Ramazanda kilo vermek için çok fazla tatlı tüketmeyin. Özellikle tatlı tüketmek, sindirim bozukluklarına ve kilo alımına yol açacaktır. Bu nedenle tatlılar yerine mevsim meyvelerini tercih edebilirsiniz. Meyve yetmez diyenler en masum tatlılardan biri olan dondurmayı yiyebilirler. Tatlı yemek istiyorsanız, yemekten sonra 2 ila 2.30 arasında tüketmeniz ve sütlü tatlıları kek tatlılarına tercih etmeniz daha iyi olur.

Dengeli Beslenin

Diyetisyen ve gıda uzmanı, iftar ve sahurda kalorisi yüksek kahvaltılık yiyecekler yerine salatalık, domates, biber ve maydanoz, dereotu, su teresi ve roka gibi lif yönünden zengin gıdaları tüketmenin de kilo için faydalı olduğunu açıklıyor. Yumurtanın anne sütünden sonra en kaliteli besin olduğunu, özellikle sahurda sofralarda bolca bulunması gerektiğini uzmanlar belirtiyor. Dengeli beslenmek Ramazanda kilo almama için önemlidir.

Lifli Gıdalar Tüketin

Uzun süreli oruç tutmak bağırsak hareketlerini yavaşlatarak birçok insanda kabızlığa neden olabilir. Bunu önlemek için hem iftarda hem de sahurda lif açısından zengin besinler tüketmelisiniz. Ayrıca kuru kayısı, incir, armut gibi meyvelere öncelik vermek sindirim sürecinin sorunsuz ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Bağırsak Problemleriniz Varsa Çorbaya Yulaf Ekleyin

İftar ne çok sıcak ne çok soğuk hafif bir çorba ile başlamalıdır. Bağırsak sorunları olan kişiler çorbalarına yulaf veya keten tohumu gibi yağlı tohumlar ekleyebilirler. Tercihen etli veya etsiz, çok yağlı olmayan yoğurt ve meyve ev yapımı veya tatlı, sütlü tatlılar, güllaç meyve salatası veya püreler yenebilir

Gün Boyunca Sizi Tok Tutacak Kadar Protein Alın

Proteinden zengin besinler midenin boşalmasını uzatarak açlığı yavaşlatır. Bu anlamda en kaliteli proteinin en iyi kaynağı yumurtadır. Süt, yoğurt, peynir gibi besinler, gaz sorunu yaratmıyorsa, intoleransı olmadığı sürece yenebilir. Sahur, kahvaltı şeklinde bir öğün olabilir. Sahurda çok tuzlu yemek yenmesi tavsiye edilmez. Meyve yenilebilir. Sahurdan önce oruç tutulursa, oruç tutma süresi 17 saatten 24 saate kadar süreceği için vücut açken strese girebilir. Bu durumda metabolizma hızı düşer ve halsizlik, baş ağrısı ve anksiyete riskinden dolayı önerilmez.

Bağırsak Tembelliğini Önlemek İçin

Bağırsak yavaşlığından dolayı probiyotik takviyeleri ve prebiyotik besinler tüketilebilir; Sadece akşamları oruç nedeniyle dışkı durur ve kabızlık sorunu olabilir. Kabızlık sorunları da kilo alımına neden olabilir. Kabızlık gibi sorunları önlemek için su içmek dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bir yetişkinin günde en az 1.52 litre su içmesi gerektiği düşünüldüğünde sıvı alımına dikkat edilmelidir. Su içmek bağırsakların ve böbreklerin çalışmasını hızlandırır. Ancak, içme suyu sindirim sistemini kırabilir. Çünkü mide enzimlerini seyreltebilir. Su yemekten 10 dakika önce ya da yemekten bir saat önce sulanmalıdır. İftardan en az 1 saat sonra kısa bir yürüyüş yapın, bağırsak ve kas kütlesinin hareketlerinin korunmasına yardımcı olur.

Sahurdan Sonra En Az 40 Dakika Uyuyun

Sahurdan en az 40 dakika uyuyun. İlk önce yemek yerken çok fazla taze yiyecek içmelisiniz.  Sahurda ağır yiyeceklerden kaçınmanız ve hafif kahvaltılık yiyecekleri tercih etmenizde fayda var. Mümkün olduğu kadar çok hafif ve doyurucu yiyecekler içermelidir. En iyi örnek yumurtadır. 1 avuç fındık ile protein desteği sağlamalıdır. Gün içinde susuzluğa neden olmamak için tuzu düşük yiyecekleri seçin. Kahvaltıda omlet ve menemen ya da taze sebze tercih edilir. Turta, pirinç, pide, makarna, insülinle tetiklenen simit gibi rafine karbonhidratlar tüketilmemelidir. Sahur sayesinde uykusuzluk, melatonin deposu olan kivi ile önlenebilir.

İftar Sofralarında Et Ve Sebzelerin Bir Araya Getirilmesi Tavsiye Edilir

Bunu yapmanın en iyi yolu, hızlı bir yemek için kıyma veya et ve sebze veya 12 dilim tavuk veya sebzeli 5 köfte ile tavsiye edilir. Buğday unu alkali bir denge sağlar. Yemeklere salatalar ve söğüş etler dâhil edilmeli, ancak sadece zeytinyağı ve limonla tatlandırılmalıdır. Sıvılar asla unutulmamalı ve gün boyu tüketilemeyecek sıvı su, maden suyu, ayran veya bitki çayı şeklinde alınmalıdır.

Sindirim İçin Bitki Çayları İle Yardım Alın

Bitki çayları iftardan sonra sindirime yardımcı olmak için kullanılabilir. Çaya 20 gram papatya ve meyan kökü eklenerek yapılır ve iftardan sonra 10 gram rezene içilebilir. Bu sindirime yardımcı olacaktır. İftarda yemekle birlikte çay ve kahve içmek yemekteki vitaminleri öldürdüğü için yemekten hemen sonra bu içecekleri içebilirsiniz.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?