İlginizi Çekebilir
kendine-inanmak-ve-ozguven-basarinin-sirri
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Bebeğinizin Gece Yarısı Hasta Olduğunu Gösteren 7 İşaret İçin Hızlı Ve Kolay Çözümler

Bebeğinizin Gece Yarısı Hasta Olduğunu Gösteren 7 İşaret İçin Hızlı Ve Kolay Çözümler
+ - 0


Hastalık gece ortaya çıktığında, genellikle ailenin kafasını karıştırır. Elbette gece yarısı uyandığınızda yarı uykulu haliniz duruma akıllıca müdahale etmek için en uygun hal değildir.
Basit bir hastalıksa, doktorunuzun o saatte gereksiz yere kalkmak zorunda kalacağı düşüncesi, kalbinizi yerken uzuvlarınızı mahvedebilir.

İşte bazı rahatlatıcı ipuçları: Bebeğinizin ateşi varsa, nefes almakta güçlük çekiyorsa veya öksürüğünden endişeleniyorsa hemen doktoru arayın. Hemen hemen tüm çocuklar geceleri hasta olma belirtileri gösterir. Bu nedenle, gece yarısı acil durum planına sahip olmak ve ne yapacağınızı bilmek, sıkıntı içinde olmanız durumunda görevde kalmanızı kolaylaştıracaktır.


Kuş Palazı Neden Geceleri Daha Kötüdür?


Kuş palazı üst solunum yollarına ve ses tellerine tutunan viral hastalıkların (virüslerin neden olduğu) sonucudur. Genellikle çocuğunuz nezle olduğunda ortaya çıkar. Çok öksürmek, hızlı nefes almak. Küçük köpeğiniz uyuduğunda kan akışındaki değişiklikler nedeniyle genellikle öksürüğü geceleri daha da kötüleşir. Ek olarak, çevredeki kuru ve susuz hava öksürüğü daha da kötüleştirir.


Ne yapmalı?

Doktorunuza danışmadan, duyduğunuz herhangi bir ilacı çocuğunuza içirmeye çalışmayın. Bebeğinizi bezlerinden ve elbiselerinden kurtarın, duşu açın ve bebeğinizle banyoda on beş dakika buharın altında kucağınızda durun. Ardından bebeğinizi giydirin ve bir battaniyeye sarın ve buzdolabının kapısını açarak dışarıda veya evde beş dakika daha geçirin. Buhar, bebeğinizin solunum yollarını genişletecek, soğuk ise şişliği azaltacaktır. Bu ön müdahale, siz bebeğinizi sabah doktora götürene kadar durumu sakinleştirmelidir.

Astım Ve Alerjiler Neden Geceleri Daha Kötü Olur?


Herhangi birinizin astımı veya herhangi bir alerjisi varsa, zor zamanlarda onlara yardım etmek için sık sık kendi yolunuzdan çıktığınızı biliyoruz. Bu hastalıklar neden geceleri artar, vücuttaki kortizol (adrenal bez) seviyesi geceleri düşer, böylece kortizolün anti-astmatik etkisini azaltır. Yüksek histamin (vücut dokularında bulunan bir kimyasal) astım ve alerji ataklarını da tetikleyebilir. Ayrıca toz akarları ve evcil hayvan kepeği gibi alerjenler geceleri rahatsızlığa neden olabilir.


Ne yapmalı?

Eğer gece alerjiniz varsa doktorunuzu arayıp önerdiği ilaçları alabilirsiniz. Düzenli aralıklarla sık sık alerji atakları yaşıyorsanız, alerji testi yaptırmanın zamanı gelmiştir. Merak etmeyin. Astım gibi hastalıklar çoğu zaman mevsim geçişlerinde atak gösterir. Ama rahatlayın, dönemsel geçici tedavilerle bu durumu aşabilirsiniz.


Kulak Ağrısı Neden Gece Daha Kötüdür?


İster orta kulak iltihabı ister kulak kanalı iltihabı olsun, küçük çocuklar rahatsızdır. Bu durumda uyumak kulak kirinin birikmesine ve iltihaplı dokulara baskı yapmasına neden olur. Ne yapmalı?
Bir yemek kaşığı zeytinyağını hafifçe ısıtın. Ağrıyan kulağınıza birkaç damla koyun. Bu onu rahatlatacak.
Ateş Neden Gece Daha Kötüdür?
Vücut sıcaklığı geceleri normal olarak yükselir. Bu yüzden gizlenen alevlerin geceleri ortaya çıkması daha kolaydır.

Ne yapmalı?


37.5 derecenin üzerindeki ateş kabul edilebilir. Bebek 6 aydan büyükse ve ateşi 38,5’e kadar çıkıyorsa müdahale etmeyin. Bol su için ve ılık bir banyo yapın. Sıcaklığını evde birkaç saat izleyin. Durumu değişmezse ve hastalanırsa derhal doktorunuza başvurun.

Kaşıntı Geceleri Neden Daha Kötü Olur?


Bebeğinizin kaşıntısını beşiğindeyken daha kolay fark edeceksiniz. Alerji, güneş yanığı veya böcek sokması olduğunu daha kolay anlayabilirsiniz. Ne yapmalı?
Bebeğinize gece yatmadan önce banyo yaptırın. Ardından cildi rahatlatmak için bebek masaj yağı ile masaj yapın. Ayrıca masaj hem uykuya geçişi kolaylaştırır hem de kaşıntıyı giderir.

Midenin dinlenmesi gereken zaman uyku zamanıdır. Midede bir sorun varsa, çocuğunuz yattığında daha da belirginleşir ve bu onu çok rahatsız eder. Ne yapmalı?
Yapılacak ilk şey, çocuğunuzun kan kusup kusmadığını kontrol etmektir. Bu durumda, mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu aramalısınız.

Sık sık kusuyorsa, çocuğunuzu yüzüne ve alnına ılık, nemli bir bez koyarak yatıştırabilirsiniz. Bu rahatlamayı ve uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. Bebeğiniz kustuktan sonra birkaç saat uyumadıysa ve geri dönmediyse, birkaç yemek kaşığı şeftali veya armut püresi yiyebilirsiniz. Unutmayın, bebeğinizin tükürmesi kadar doğal bir şey yoktur, rahatlayın.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?