İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Çocuğunuzun Göbek Deliğine Yara Bandı Yapıştırırsanız

Çocuğunuzun Göbek Deliğine Yara Bandı Yapıştırırsanız
+ - 0

Hareket hastalığı olarak da bildiğimiz taşıt tutması, pek çok kişide meydana gelen bir sağlık sorunudur. Kötü kokular, stres ve aşırı gürültü ise taşıt tutmasını kolaylaştıran etkenlerdir. Bu sağlık sorunu çocuklarda yaygın bir şekilde görülür. Eğer yolculuğa çıktığınızda çocuğunuzun göbek deliğine yara bandı yapıştırırsanız, bu sağlık sorunu meydana gelmeyecektir.

Araba Tutmasının Belirtileri Nelerdir?

Taşıt tutması sorunu yaşayan pek çok kişi, araba tutması belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu belirtiler şöyle sıralanabilir:

  • Huzursuz ve stresli hissetme
  • Bulantı ve kusma
  • Baş ağrısı ve baş dönmesi
  • Aşırı düzeyde terleme
  • Bir an önce taşıttan çıkma isteği
  • Panikleme

Hareket hastalığına sahip olan kişilerin bir taşıtta yolculuk yaptıklarında bu belirtileri gösterdikleri bilinmektedir. Bu belirtilerden birine veya birkaçına sahip olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekebilir.

Taşıt Tutmasına Karşı Alabileceğiniz Önlemler

Taşıt tutması yaşayan pek çok kişinin, araba tutması nasıl geçer sorusunu yönelterek yanıt aradıkları görülmektedir. Araba, uçak ve gemi gibi araçlarla seyahat eden kişilerde taşıt tutması sorununun sıklıkla görüldüğü bilinir. Bu sorunlar için alınabilecek önlemler aşağıda belirtilmiştir.

Göbek Deliğine Yara Bandı Yapıştırmak

Daha önce de belirttiğimiz gibi kendinizin veya çocuğunuzun göbek deliğine yara bandı yapıştırırsanız taşıt tutması ortadan kalkabilir. Bu durum, göbek deliğinin kapatılması ile alakalıdır. Bu nedenle yara bandı yerine farklı bir araç da kullanabilirsiniz.

Uçakta Kanat Yakınına Oturmak

Uçakta meydana gelen taşıt tutması sorunu için uçak kanadının yakınına oturmak sizler için bir çözüm olabilir.

Gemide Güvertede Kalmak

Eğer bir noktadan diğerine gemi ile seyahat ediyorsanız, güverte bölümünde kalmak ve ufuk çizgisine bakmak çözüm olabilir. Bu öneriye uyarsanız çok daha sorunsuz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Fizik Tedaviden Yardım Almak

Pek çok kişide meydana gelen araba tutmasına kesin çözüm olarak fizik tedavi gösterilebilir. Bir fizik tedavi uzmanına gözükerek denge sisteminizin hareketlere uyum sağlayabilmesi için uygun tedaviyi alabilirsiniz.

Hafifletici İlaçlar Almak

Bulantı ve kusmayı önleyen hafifletici ilaçlar sizler için çözüm olabilmektedir. Ancak bu ilaçları bulantınız başlamadan önce almanız önerilmektedir.

Taşıt Tutması Yaşandıktan Sonra Neler Yapılabilir?

Herhangi bir taşıtta seyahat ederken mideniz bulanmaya başladıysa, bir baş desteği kullanarak başınızı az hareket ettirmeye özen göstermelisiniz. Başın sürekli hareket etmesi taşıt tutması sorununu daha da artırabilir. Ayrıca kitap okumak ve telefonla uğraşmak gibi aktivitelerden kaçınmanız gerekir. Bir yere odaklanmak bu sorunu daha da artıracaktır.

Seyahat öncesinde ağır yemekler yemek ve alkol almak da taşıt tutmasını tetikleyen durumlardan bir tanesidir. Bu nedenle seyahatten önce hafif yiyecekler yemeniz ve alkolden kaçınmanız önerilmektedir. Tüm bunların yanı sıra tutma başladıktan sonra maden suyu içmek ve tuzlu kraker yemek, bu sorunun üstesinden gelebilmeniz için fayda sağlayabilir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?