İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Hamileyken Emzirmek Sakıncalı mı?

Hamileyken Emzirmek Sakıncalı mı?
+ - 0

Anne olmak tarif edilemez bir duygu. Çocuk bakmak, çocuk büyütmek, onlar için en iyisini istemek tarif edilemeyecek kadar anlamlı. Çocuklarınız için bu kadar endişelenmeniz tabii ki doğal, özellikle de beslenme gibi önemli konuda. Emzirme konusu anneler ile bebeklerinin arasındaki ilk bağı temsil eder. Bu kadar özel ve önemli konu yeri geliyor ve bazen eziyete dönebiliyor. Annelerin kafasında “Çocuğumu emzirmeyi ne zaman bırakabilirim?” “Hamileyken emzirmek sakıncalı mı?” gibi konular tekrar tekrar dönüyor.

Hamileyken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Söz konusu bebeğin sağlığı olduğu zaman halkın arasındaki inanışları dinlemek yerine doktorlardan yardım almamız en sağlıklısıdır. Halk arasındaki saçma sapan inanışlardan uzak durmanız bebeğinizin ve sizin sağlığınız için önemlidir. Özellikle hamilelik döneminde stressiz olmalı, bebeğiniz ile kendinizi inzivaya almanız gerekir. 9 ay sakin bir dönem geçirdikten sonra ise bebeğin emmesi sizin için en önemli konu olacaktır. 

Sütün Arttırılması İçin Ne Yapılır?

Bebeğinin iştahlı olmasını ve bağırsaklarının sağlam olmasını her anne ister. Bebeğin ise sağlıklı olması için en büyük etken anne sütüdür. Anne sütü yeterli miktarda ve yeterli zamanda alınması gerekir. Bu süreç bebekten bebeğe değişse de genellikle 2 yaşına kadar bebeğin emzirilmesi gerekir. Eğer yeteri kadar anne sütü yoksa annenin yediği yemeklerle anne sütünü arttırmak mümkündür. Ceviz, fındık gibi kuruyemişler hem anneye enerji verir hem de bebek için süt artışına sebep olur. Yulaf gibi besinler annenin stresini azaltarak süt oluşumuna katkıda sağlar. Nane çayı içerek sütünüzü arttırabilir hem de doğumdan kalan sancılarınızı azaltabilirsiniz.

Bebeğin Günlük Süt İhtiyacı

Yeni doğan bebeklerin midesi küçük olsa da sindirim hızı oldukça fazladır. Bu yüzden çok çabuk acıkırlar. Ortalama olarak yeni doğan bebekte 8-12 saatte bir emzirme, 2 aylıkken 3-4 saatte bir emzirme, 3-4 aylıkken 4 saatte bir emzirme ve 5 aylıkken ise 5-6 saatte bir bebeğin günlük süt ihtiyacı karşılanması gerekir. Annenin süt miktarı ise annenin ruh haline ve yediklerine bağlı olarak değişir. Bebekler emmeyi kendi isteyerek de bırakabilir annenin isteğiyle ve doktor tavsiyesiyle de bırakabilir. Emzirmeyi bıraktırırken bebeğin travma yaşamamasına dikkat edilmesi gerekir.

Hamileyken Emzirmek

2. çocuğunuza hamilesiniz ama ilk çocuğunuzu hala emziriyorsanız ya da hamileyken birinin süt annesi olmak istiyorsanız ama “Hamileyken emzirmek sakıncalı mı?” diye merak ediyorsanız endişelenmeyin. Hamileyken emzirmenin hiçbir sorunu yok. Ne emzirdiğiniz bebekte ne de karnınızdaki bir bebekte sorun çıkabilir. Lakin eğer karnınızdaki bebekte bir rahatsızlık var ise bir doktora danışmanızda fayda var.

Ayrıca “Hamileyken emzirmek günah mı?” diye halk arasında çok dolanır. Diyanetin yaptığı açıklamaya göre günah değildir. Yani hem dinen hem de sağlık açısından kimseye zararı yok. Her zaman emzirme danışmalarından yardım alabilir, bu konunun önemliliği açısından doktorunuzla sık sık iletişime girebilirsiniz.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?