İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Magnezyum Faydaları Nelerdir? Hangi Besin İçeriğinde Magnezyum Vardır?

Magnezyum Faydaları Nelerdir? Hangi Besin İçeriğinde Magnezyum Vardır?
+ - 0

Muhtemelen magnezyumun en önemli görevlerinden biri hücre gelişimi için gerekli proteinlerin sentezini sağlamaktır. Vücudun iç iletişim için kullandığı elektrik sinyallerini iletmekten magnezyum sorumludur ve ayrıca kan basıncı, nöronlar ve kan dolaşımı arasındaki elektriksel uyarıları dengelemeye yardımcı olur. Ek olarak, kalsiyum gibi magnezyum ve D vitamini, sağlıklı kemikler oluşturmak için özellikle önemlidir. Aynı zamanda ruh halini düzenleyen bir nörotransmitter olan serotoninin uygun seviyelerde salınmasını da destekler.

Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler, Civciv, baklagiller, mercimek, börülce gibi fasulyeler, domates, kereviz, ıspanak, soğan, marul gibi sebzeler, incir, üzüm, kuruyemiş gibi meyveler, avokado, muz, buğday, yulaf, çavdar, tam tahıllı ekmek Ay çekirdeği ve diğer kabak çekirdeği gibi tahıllar ile yumurta ve somon gibi hayvansal gıdalar magnezyumdan zengin besinler olarak sayılır.

Magnezyum Eksikliği Sonucu Neler Olur?

Genellikle magnezyum eksikliği, halsizlik, halsizlik, sinirlilik, uyku bozuklukları, belirsizlik, iştahsızlık ve depresyon gibi sorunlara neden olabilir. Bu eksiklik ayrıca kas spazmları ve spazmları, kas spazmları ve titremeleri, yüksek tansiyon, aritmiler, koroner arter spazmları ve gastrointestinal spazmlara neden olabilir. Yaş, yetersiz beslenme, alkol tüketimi, idrar söktürücü kullanımı, hamilelik ve emzirme döneminde artan magnezyum ihtiyacı, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalığı, sindirim bozuklukları ve yorucu egzersiz vücuttaki magnezyum oranlarının düşmesine neden olabilir.

Magnezyum Eksikliği Doktor Kontrolünde Olmalıdır!

Magnezyum eksikliği belirtileri gösteren kişiler, magnezyum seviyelerini kan testi ile kontrol etmelidir. Magnezyum eksikliğinin gıda ile desteklenmesi tedavi sırasında anlamlıdır. Semptomlar azalıncaya kadar bir uzman tavsiyesi üzerine magnezyum preparatı alınabilir. Magnezyum vücudun işleyişi için çok önemli bir mineraldir ve vücutta en çok bulunan dördüncü mineraldir. Vücut bu minerali kendisi üretmediği için besinlerle ve gerekirse diyet takviyeleri yoluyla sağlanmalıdır. Ayrıca, enerji üretimi, kan basıncının düzenlenmesi, sinirsel sinyalleşme ve kas kasılması dâhil olmak üzere insan sağlığı için gerekli olan 300’den fazla metabolik tepkide yer alır.

Tüm bu işlevleri yerine getirmek için vücudun rezervlerini yenilemek için düzenli olarak alınmalıdır. İnsan vücudunda magnezyumun %60’ı kemik ve dişlerde, %39’u yumuşak dokularda ve geriye kalan %1’i ise kanda bulunur. Magnezyum beyinde ve kalpte diğer organlara göre daha yoğundur.

Magnezyum Nedir?

Magnezyum normalin korunmasına yardımcı olurken basıncı, kemikleri güçlü tutmak ve kalbin ritmini stabilize etmek. Düşük magnezyum seviyeleri kısa vadede semptomlara neden olmaz, ancak tip 2 diyabet, kalp hastalığı, duygu durum bozuklukları ve migren baş ağrıları gibi semptomlarla ilişkilidir. Önerilen miktardan daha az magnezyum alan yetişkinlerin yüksek inflamatuar belirteçlere sahip olma olasılığı daha yüksektir. Enflamasyon kalp sağlığı, diyabet ve bazı kanserlerle ilişkilidir. Düşük magnezyum seviyeleri de bir risktirOsteoporoz için faktör. Magnezyum ve diğer mineraller açısından zengin yiyecekler yemenin prehipertansiyonu olan kişilerde yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olabileceğine dair kanıtlar var.

Damardan veya kas içinden enjekte edilen magnezyum, hamilelik sırasında eklampsi ve şiddetli astım atakları gibi semptomları tedavi etmek için kullanılır. Magnezyum, birçok antasit ve laksatifin ana bileşenidir. 4 yaşın üzerindeki sağlıklı insanlar günde 375 mg magnezyum almalıdır. Magnezyum eksikliğiniz varsa, doktorunuz daha yüksek bir doz önerebilir. Hastanın takviyeye ihtiyaç duymadığı yerlerde de kesilebilir.

Magnezyum Faydaları Nelerdir?

Magnezyum beyindeki kortizolü dengeleyen en etkili vitamindir. Kan seviyeleri normal kalmalıdır. Vücudun iç dengesini korumak için. Ancak yetersiz beslenme ve vücut tarafından emilen bazı besinler kan seviyelerini olumsuz etkiler ve magnezyumun rolü bu dengeyi sağlamaktır. Magnezyum elementleri mutluluk hormonlarının dengesini korumak için önemlidir. Vücudunuzda yeterli miktarda magnezyum bulunması, depresyon veya anksiyete bozuklukları geliştirme şansınızı azaltır. Vücut yorgunluğunu ve yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur. Elektrolit dengesine katkıda bulunur.

Diş sağlığını korumada etkili bir elementtir. Hücre bölünmesinde önemli bir işlevi vardır. Kas fonksiyonunun ve enerji üretim mekanizmasının gerçekleşmesine katkı sağlar. Hücreleri alüminyum, nikel, kadmiyum, cıva ve kurşun gibi zararlı elementlerden korur. Vücuttaki kalsiyum ve potasyumun işlevini artırır.

Magnezyum Eksikliğinin Yaratabileceği Durumlar Nelerdir?

Günümüzde magnezyumun durumu, besin işleme sırasında bir problem olarak adlandırılmaktadır. Alınan besinlerdeki magnezyum oranlarının düşürülmesi ve beslenme alışkanlıklarımızın farklılaşması ile magnezyum eksikliği giderilebilir. Magnezyum eksikliğine tıp dilinde düşük hipomagnezimi denir. Magnezyum atılımı, bazı ilaçlar için terleyen veya bunları kullanmak için kullanan daha fazla insandır. Stres veya hamilelik durumunda vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum miktarı artar. Yaş miktarı azaltılarak gerekli olan yaş miktarı veya gastrointestinal sistem varlığı bağırsakta emilimini azaltarak gerekli olan magnezyum miktarını gerektiren hastalıklar vücudun dışarıdan yeterli miktarda magnezyum sağlaması gerekiyorsa, kemikte depolanan magnezyumu tüketmeye başlar.

Magnezyum Eksikliği Hangi Hastalığa Sebep Olur?

Magnezyum eksikliği 2 diyabet hastalığı, ilaç zehirlenmesi, tütün kullanımı, böbrek ve karaciğer hastalığı, aşırı idrar yolu hastalıkları kullanımı, aşırı idrar yolu ilaçları kullanımı, aşırı kullanım, aşırı alkol tüketimi ve cereux hastalığı klon hastalığına yol açar. Magnezyum eksikliği, mide bulantısı, kusma, saç dökülmesi, kabızlık, yorgunluk ve halsizlik semptomları gösterebilir.  Daha ciddi durumlarda kas spazmları, kardiyak aritmiler, uyuşukluk, konsantrasyon bozukluğu, konfüzyon, fibromiyalji oluşabilir. Magnezyum eksikliğini tedavi ederken, magnezyum içeren ilaçlar ve multivitaminler vardır. Eksikliği çok yüksekse, magnezyum damardan verilebilir. Tabii ki, magnezyum içeriği yüksek yiyecekler yemek, sigara içmek ve alkolden kaçınmak da tedavi planınıza dâhil edilebilir.

Doğal Magnezyum Çeşitleri Nelerdir?

Ispanak, fındık, ceviz, kuru kayısı, badem, karpuz, haşhaş tohumu, algra, pancar, patlıcan, hurma, yeşil soğan, kereviz, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, süt, yoğurt, fındık, muz, avokado, bitter gibi yeşillikler, vb. Yapraklı sebzeler Çikolata, ayçiçeği çekirdeği, susam, taban, kepekli tahıllar ve sert su, doğal magnezyum kaynaklarından biridir. Tabii ki en iyi çözüm her zaman tüm yiyecekleri yemek ve ayrımcılık yapmamaktır. Bunun nedeni, işleme sırasında magnezyum kaybının oluşabilmesidir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?