İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

Masumiyet Müzesi 18 Yaşında

Masumiyet Müzesi 18 Yaşında
+ - 0

Masumiyet Müzesi Nobel ödülüne sahip olan Orhan Pamuk tarafından yazıldı ve 2008 tarihinde piyasaya sunuldu. Aşk romanı niteliğindeki kitap, 10 senelik çalışmanın ardından yazıldı. Daha sonra yazar, romanını baz alarak bir müze kurma kararı aldı. Kitabın geniş kitlelere ulaşması ve büyük ilgi görmesinin ardından Masumiyet Müzesi nerede gibi soruların yanıtı yaygın olarak araştırılmaktadır.

Masumiyet Müzesi Nerede?

Kitabın baş kahramanı Kemal, hikaye boyunca aşık olduğu kadın olan Füsun’u hatırlatan eşyaları biriktirir. Orhan Pamuk da bu eşyaları toplar ve bir müze açmak için İstanbul’u tercih eder. Müze, Nisan 2012 tarihinde Beyoğlu’nda ziyarete açıldı. Orhan Pamuk, bu müzenin açılması için öncelikle Masumiyet Vakfını kurar. Ardından Masumiyet Müzesi’nin yazarı Çukurcuma’da yer alan 115 senelik binayı bu amaçla satın alır.

Masumiyet Müzesi Açık Mı?

Masumiyet Müzesi adresi Çukurcuma Caddesi, Dalgıç çıkmazıdır. Beyoğlu’nda konumlanan müze sabah saat 10.00 – akşam 18.00 arasında açıktır. Yalnızca pazartesi günleri kapalıdır. Masumiyet Müzesi 18 yaşında olarak romanı beğeni ile okuyanlar ya da müzeyi ziyaret etmek isteyenler için hizmet vermeye devam ediyor. Kitap, 2009 senesinde New York Times tarafından ‘’Yılın En İyi Kitapları’’ listesinde kendisine yer bulmuştur.

Dünyada Bir İlk Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi, bir romana dayanarak açıldığı ve kitabın yazarı tarafından finanse edildiği için dünyada bir ilk olma özelliği taşır. Orhan Pamuk, hem hususi olarak roman ile bağlantılı nesneleri satın almış olup hem de kendi biriktirdiği eşyaları müzede paylaşmaktadır. Müze, üç katlı binada yer alır ve tamamen yazarın şahsi serveti tarafından hamiliği üstlenilir.

Masumiyet Müzesi Özet

Masumiyet Müzesi bilgi almak isteyenler yalnızca kitabı okuyarak değil aynı zamanda müzeyi ziyaret ederek de ulaşabilir. Roman 1975 senesinde başlar. İstanbul’un zengin ailelerinden birine mensup olan Kemal, fakir ancak güzel bir genç kadın olan Füsun’a aşık olur. Masumiyet Müzesi 18 yaşında tezgahtarlık yapan Füsun’a duyulan derin aşkı anlatır. Kemal, takıntılık boyutuna ulaşan bu aşkı için ufak tefek nesneler de dahil olmak üzere çok sayıda eşya biriktirir.

Masumiyet Müzesi Gerçek Mi?

Masumiyet müzesi gerçek mi sorusu da büyük ölçüde merak edilir. Nobel ödüllü Orhan Pamuk, kitabın gerçek bir hikayeyi anlatmasa da hayatın içerisinden esinlendiğini belirtmiştir. Müzeyi kurmak üzere Avrupa’nın yanı sıra Asya’da da çok sayıda yer gezmiştir. 592 sayfadan oluşan romanın sonlarında Orhan karakteri de kısa da olsa Kemal’in arkadaşı olarak konuya dahil olur.

Masumiyet Müzesi, Türkiye’nin ardından ilk olarak Das Museum der Unschuld ismi ile Almanya’da yayımlanmıştır. Kitabın orijinal kapağında Türk oldukları anlaşılan bir genç grubu, üzeri açık Amerikan marka arabada oturmuş olarak fotoğraflanmıştır. Kapakta yer verilen bu fotoğraf, 1950 – 1960 dönemlerine aittir. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, romanını kızı Rüya’ya ithaf etmiştir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?