İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Faydalı Bilgiler

2021 Venüs Retrosu Sırasında Dikkat Edilecekler

2021 Venüs Retrosu Sırasında Dikkat Edilecekler
+ - 0

2021 Venüs retrosu ne zaman başlıyor, 2021 Venüs retrosunda nelere dikkat etmek gerekir, 2021 Venüs retrosu sırasında neler yapılmalıdır?

Venüs retrosu 19 Aralık’ta başlar ve Venüs gezegeni Oğlak burcundayken geri geri gitmeye başlayacaktır. Venüs gezegeni mitolojide sanat, haz, estetik, zevk ve güzellik gibi konular ile bağdaştırılmaktadır ve Venüs tanrıçalar ile denk olarak görülen bir gezegendir. Pek çok astrolog Venüs retrosunun 1,5 yılda bir gerçekleştiğini ve Venüs’ün sembolü olan alanlara dikkat edilmesi gerektiğini söylemektedir. Peki, retro ne demek? Retro bir gezegenin hareketlerini temsil eder. Bu hareketlere bağlı olarak retro dönemlerine hâkim olursak eğer işlerimizin yolunda gitmesi için doğru planlar yapmış oluruz. Venüs ise aşk ve ilişkiler, hayatın güzellikleri, ortaklıklar, işbirlikleri ve dünya tatlarını sembolize eder.

Venüs Retrosunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

  1. Eski Sevgililere Yüz Verilmemelidir

Bu dönemde Venüs gezegeninin geri gitmesiyle eski sevgililer, eski aşklar tekrardan gündeme gelebilir. Artık hayatınızda olmayan bir kişi durduk yere size mesaj atabilir veya arayabilir. Sizi arayıp rüyasında gördüğünü söyleyebilir,  kafanızı karıştırabilir. Bu gibi durumlarda pas vermemek gerekir. Ancak hala bir şeyleri denemek istiyorsanız, konuşulması gereken şeylerin olduğunu düşünüyorsanız Venüs retrosunun bitmesini beklemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde kendinizde de aynı etkiler görülebilir. Ancak doğru zamanı beklemeniz gerekmektedir.

  • Yeni Sevgililere Pas Verilmemelidir

Bu süre zarfında yeni bir ilişkiye başlayan kişiler, çok mutlu olduğunu düşünebilir. Ancak pek çok astrolog yeni ilişkiler için bu zamanda karar vermenin doğru olmadığını dile getirir. Doğru kararı verebilmek için retronun bitmesini beklemek gerekmektedir. Bu sebeple yeni aşklara da hemen kapılmak yanlış bir harekettir.

  • Estetik veya Vücutta Değişiklik Yapılmamalıdır

Venüs retrosu sırasında hem aşk ve gönül işlerinde hem de estetik içeren konularda yanlış kararlar vermeye en müsait olunan andır. Bu dönem içerisinde saç kesmek veya saç boyamak isteği kesinlikle harekete geçirilmemelidir. Eğer retro sırasında bu değişimler yapılırsa retro bitene kadar göze güzel gelir ancak retro bittiği zaman bu değişimden çok pişman olunacağı kesindir. Bu yüzden acelesi olmadığı için her türlü değişiklik için retronun bitişi beklenmelidir.

  • Ciltte veya Dişlerde Herhangi Bir İşlem Yapılmaması Gerekir

Oğlak burcunda gerçekleşen Venüs retrosu için astrologlar etkilerinin en çok ciltte ve dişlerde olacağı konusunda uyarı yapmaktadır. Venüs retrosu süresi zarfında her zaman yapılan bakımlara devam edilebilir ancak farklı bir uygulama için doğru bir zaman değildir. Cilt veya diş ile ilgili aciliyeti olmayan bir işlem yapılması gerekiyorsa retro bittiği zaman yapılması önerilmektedir.

  • İlişkilerde Yanlış Anlamalara Dikkat

Bu dönemde dedikodular, boş yere yapılan kıskançlıklar ve ilişkilerde yanlış anlamalar olabilir. Venüs retrosu sırasında söz, nişan ve düğün gibi etkinlikler önerilmemektedir.

Bu İçerik Hakkında Ne Düşünüyorsun ?